K vsebini

Varstvo podatkov

Dobrodošel na deutsch.info in hvala, da uporabljaš našo spletno stran! Varovanje tvojih osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato bi te na tem mestu radi seznanili z načinom in obsegom zbiranja, obdelave in uporabe osebnih podatkov na naši spletni strani.

V skladu z nemškimi določili in zakoni (Zvezni zakon o zaščiti podatkov -Bundesdatenschutzgesetz - BDSG) ter s pričujočo razlago o varovanju podatkov bodo tvoji osebni podatki obravnavani zaupno. Ne bomo jih niti objavili niti posredovali tretjim osebam.

Radi bi opozorili, da lahko pri prenosu podatkov na spletu (na primer med komunikacijo z elektronsko pošto) pride do varnostnih vrzeli. Stoodstotno varovanje podatkov pred dostopom tretjih oseb žal ni mogoče.

Kontaktni podatki, ki so objavljeni v okviru obveznega objavljanja osnovnih podatkov, se ne smejo uporabljati za pošiljanje nenaročenih informacijskih materialov in reklam. V primeru pošiljanja nenaročenih reklamnih sporočil, na primer v obliki nezaželene pošte, bomo sprožili ustrezne pravne postopke.

1. 1. Informacije, ki jih zbiramo

1.1. 1.1. Osebni podatki

Nekatere naše usluge lahko brez težav uporabljate tudi brez prijave na spletno stran. Za uporabo vseh funkcij spletne strani pa lahko ustvarite svoj lastni račun.

Da lahko naše usluge brezhibno delujejo, moramo pri registraciji zbrati in obdelati določene osebne podatke. Najprej so to naslednji podatki:

  • Uporabniško ime
  • Elektronski naslov
  • Geslo

Tvoj elektronski naslov in geslo nista v nobenem primeru vidna za druge uporabnike. Te podatke ne bomo posredovali tretjim osebam in/ali tretje osebe kakorkoli seznanili z njimi.

Sledeči registracijski podatki uporabnikov so vedno in brez omejitev vidni tudi za druge uporabnike:

  • Uporabniško ime
  • Datum registracije na spletni strani
  • Datum zadnje prijave
  • Jezik uporabnika

Eventualno bodo shranjene tudi nekatere druge informacije o tebi, recimo, če boš v svoj profil zapisal dodatne podatke ali če boš komuniciral z administratorji spletne strani. Te navedbe so prostovoljne.

Sledeči osebni podatki bodo za druge uporabnike vidni, če jih boš poleg obveznih podatkov podal v svojem osebnem profilu:

  • Ime
  • Datum rojstva
  • Spol
  • Država
  • Informacije o meni
  • Fotografija
  • Povezave do profilov na socialnih omrežjih
  • Jeziki

Pod https://deutsch.info/sl/user/settings lahko objavo teh dodatnih podatkov kadarkoli deaktiviraš.

Ta spletna stran vsebuje različne učne materiale: tečaje, vaje, sezname besed, teste, mediateko in podobno. Na našem strežniku zbiramo in shranjujemo podatke o jezikovnem napredku (na primer naučene lekcije, besede, izpolnjeni testi, itd.) registriranih uporabnikov. Namen zbiranja teh podatkov je, da uporabnikom pomagamo pri učenju nemščine, s tem da jim učne materiale pokažemo v pravilnem vrstnem redu, nudimo nasvete pri nadaljnjem učenju ali prikažemo učni napredek vsakega uporabnika spletne strani. Nekateri teh podatkov so lahko vidni tudi za druge uporabnike, recimo v obliki zbranih točk.

Kot registriran uporabnik lahko drugim uporabnikom pošiljaš zasebna sporočila. Ta zasebna sporočila med uporabniki bodo shranjena na strežniku spletne strani in na noben način ne bodo dostopna drugim uporabnikom. Sporočila bodo avtomatično izbrisana, ko jih bodo vsi udeleženi uporabniki izbrisali iz svojih poštnih predalov. Javni pogovori v forumih bodo trajno shranjeni, razen, če jih bo zbrisal webmaster ali uporabnik, ki jih je objavil. Pogovori bodo shranjeni tudi po ukinitvi uslug. Če sodeluješ v aktivnostih na forumih, lahko drugi uporabniki to vidijo.

Uporabnikom lahko iz različnih razlogov pošljemo elektronsko pošto, na primer za potrditev prijave ali za informiranje o prejetih sporočilih. Elektronska pošta, ki jo pošiljajo sodelavci spletne strani, se shranjuje. Elektronska pošta, ki jo lahko razumemo kot uradno pošto, bo shranjena za čas uradnih rokov za shranjevanje pošte. Sistem spletne strani poleg tega shrani tudi takšne elektronske naslove, na katere pošta ni bila uspešno dostavljena in sicer zato, da lahko zaprosi za aktualizacijo elektronskega naslova. Poleg tega vsebujejo sporočila, ki jih pošiljamo uporabnikom, grafike, s pomočjo katerih lahko ugotovimo, ali je bila pošta odprta. To se zgodi anonimno in brez ugotavljanja določene osebe ali uporabnika. Enako velja, če klikneš na povezavo v elektronski pošti, ki si jo prejel od nas. Pri naših sporočilih lahko gre tudi za informacije o naših uslugah (Novice). Prijavo na Novice lahko kadarkoli odjaviš pod https://deutsch.info/sl/user/settings. Vsake Novice, ki jih prejmeš od deutsch.info, vsebujejo tudi link z informacijami, kako se odjaviti.

Protokolni podatki

Pri obisku naše spletne strani in pri vsakem odpiranju datoteke zbira naš strežnik informacije o protokolu (tip brskalnika, datum in ura). To niso osebni podatki in zato teh podatkov ne moremo povezati z določeno osebo.

Vse te navedbe bomo uporabili le za ugotavljanje pomanjkljivih povezav in programskih napak. Ne bomo jih posredovali tretjim osebam. Teh podatkov tudi ne bomo povezovali z drugimi zbranimi podatki. Poleg tega bodo ti podatki vsak teden po statistični obdelavi izbrisani.

1.3. Piškoti

Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna stran preko brskalnika plasira v računalnik uporabnika, da lahko ob kasnejši priložnosti strežnik dostopa do informacij o uporabniku.

Ta spletna stran uporablje dve vrste piškotov:

  • Začasni piškotki: da se uporabniku olajša navigacija po spletni strani, uporabljamo začasne piškotke. Ti piškotki shranijo slučajno generirano identifikacijsko številko, tako imenovan Session-ID, in propadejo takoj po končanem obisku spletne strani.
  • Trajni piškotki: trajni piškotki omogočajo shranjevanje uporabniškega imena in gesla v kodirani obliki na tvojem računalniku. S funkcijo »ostani prijavljen« lahko ta piškotek trajno shraniš in tako omogočiš avtomatsko prijavo. Ta piškotek avtomatično propade po tridesetih dneh, lahko pa se izbriše tudi z odjavo.

Tako v začasnih kot tudi v trajnih piškotkih se shranjujejo uporabniške nastavitve , kot so izbira jezika ali izbira prepoznavanja jezika, da bi ti s tem olajšali uporabo spletne strani.

Uporabo piškotkov lahko izklopiš za posamezno spletno stran ali pa skupno za vse spletne strani in sicer v nastavitvah tvojega spletnega brskalnika. Informacije o tem lahko najdeš na spletnih straneh brskalnika. Pri deaktivaciji piškotkov se lahko zgodi, da nekatere funkcije, na primer avtomatična prijava na spletni strani, ne delujejo več tako, kot je bilo predvideno.

1.4. Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo Googla Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).Google Analytics uporablja piškotke, torej datoteke, ki se shranijo na tvojem računalniku in omogočajo analizo tvoje uporabe te spletne strani.

Informacije o tvoji uporabi te spletne strani, ki so nastale s piškotki, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Ker imamo aktivirano anonimizacijo IP-naslova, bo Google predhodno skrajšal tvoj IP naslov znotraj držav članic EU ali drugih podpisnic sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru.

Samo v izjemnih primerih se bo na Googlov strežnik v ZDA prenesel polni IP-naslov in tam skrajšal. Po našem naročilu bo Google to informacijo uporabil, da za nas analizira tvojo uporabo spletne strani, sestavi poročila o aktivnostih na spletni strani ter opravlja druge naloge povezane z uporabo spletne strani. IP naslov, ki ga bo tvoj brskalnik prenesel v okviru programa Google Analytics, se ne bo povezoval z drugimi podatki Googla.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečiš z ustrezno nastavitvijo brskalnika; ob tem bi te radi opozorili, da v tem primeru obstaja verjetnost, da ne boš mogel uporabljati vseh funkcij spletne strani v polnem obsegu. Piškotkom lahko tudi preprečiš evidentiranje tvojih podatkov povezanih s spletno stranjo (vključno s tvojim IP naslovom) ter njihovo obdelavo s strani Googla, in sicer tako, da klikneš na povezavo in naložiš ter instaliraš vstavek, ki se tam nahaja: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

1.5. Google AdSense

Ta spletna uporablja Google AdSense, storitev za vključevanje reklam s strani Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Tudi Google AdSense uporablja piškotke, ki se shranjujejo na računalniku in omogočajo analizo uporabnikov. Poleg piškotkov uporablja AdSense tudi majhne nevidne grafike, s pomočjo katerih lahko pridobi dodatne informacije o prometu na spletni strani. Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov in grafik, se shranjujejo na Googlovem strežniku v ZDA, kjer se uporabljajo za nadaljnjo analizo tvojega uporabniškega vedenja. Poleg tega lahko tudi pogodbeni partnerji Googla prevzamejo analizo in s tem tvoje podatke. Vendar Google ne bo povezoval tvojega IP naslova in drugih podatkov, ki si jih shranil.

Z nastavitvijo tvojega brskalnika lahko preprečiš shranjevanje piškotkov, vendar lahko to vodi do okrnjenega delovanja spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjaš z obdelavo tvojih podatkov s strani Googla na način in v namene, ki so bili opisani zgoraj.

2. Uporaba socialnih omrežij

2.1. Izjava o zasebnosti podatkov za uporabo Facebooka

Na tej spletni strani so integrirani vstavki socialnega omrežja Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA), ki jih lahko na spletni strani prepoznaš po logotipu Facebooka ali po gumbih »Všeč mi je« in »Deli«. Pregled vseh Facbookovih vstavkov lahko najdeš na naslednji Facbookovi strani: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Med tvojim obiskom naše spletne strani se preko teh vstavkov vzpostavi direktna povezava med tvojim brskalnikom in Facebookovim strežnikom. Tako dobi Facebook informacijo, da si s svojega IP naslova obiskal našo spletno stran. Če si ob tem prijavljen na tvojo Facebook stran in pritisneš bodisi na gumb »Všeč mi je« ali »Deli«, lahko vsebine naše spletne strani povežeš s svojim Facebook profilom, pri čemer lahko Facebook zazna povezavo med tvojim profilom in našo spletno stranjo. Radi bi opozorili na to, da nimamo nobenega vedenja o vsebini prenesenih podatkov ter njihove uporabe s strani Facebooka. Dodatne informacije o tem lahko zato prebereš na Facebookovi izjavi o zasebnosti podatkov: http://www.facebook.com/about/privacy/.

Če ne želiš, da Facebook poveže obisk naše spletne strani in tvoj Facebook profil, se prosim odjavi iz svojega Facebook računa.

2.2. Izjava o zasebnosti podatkov za uporabo Twitterja

Na tej spletni strani so integrirani vstavki Twitter, ki jih ponuja družba Twitter Inc. (1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA). Z uporabo Twitterja, predvsem pa z uporabo funkcije »Re-Tweet« bo ta spletna stran povezana s tvojim Twitter računom. Ta povezava bo vidna tudi za ostale uporabnike. Ob tem bo tudi Twitter prejel določene podatke. Radi bi opozorili na to, da nimamo nobenega vedenja o vsebini prenesenih podatkov ter njihove uporabe s strani Twitterja. Dodatne informacije o tem lahko zato prebereš na Twitterjevi izjavi o zasebnosti podatkov: https://twitter.com/privacy.

Tvoje varnostne nastavitve pri Twitterju lahko spremeniš v nastavitvah računa pod http://twitter.com/account/settings.

Izjava o zasebnosti podatkov za uporabo Google +

S pomočjo Google+1 vmesnika lahko informacije objavljaš po vsem svetu. Preko Google +1 vmesnika prejmete ti in ostali uporabniki personificirane vsebine Googla in Googlovih partnerjev. Google shrani tako informacije o tem, da si kliknil na +1, kot tudi informacije o spletni strani, ki si si jo s klikom na +1 ogledal. Tvoji +1 so lahko kot namigi skupaj s tvojim uporabniškim imenom in tvojo fotografijo prikazani v Googlovih storitvah, na primer v rezultatih iskanja ali v tvojem Google profilu ali pa na drugih mestih na spletnih straneh in objavah na spletu. Google spremlja informacije o tvojih Google+1 aktivnostih, da bi izboljšal storitve Googla zate in za druge uporabnike. Da bi lahko uporabljal Google+1 vmesnik, potrebuješ Google profil, ki je javen in viden po vsem svetu ter vsebuje najmanj uporabniško ime. To ime bo uporabljeno v vseh Googlovih storitvah. V nekaterih primerih lahko to ime nadomesti tudi drugo ime, ki ga uporabljaš pri deljenju vsebin preko tvojega Google računa. Identiteta tvojega Google profila je lahko vidna za druge uporabnike, ki poznajo tvoj e-poštni naslov ali druge informacije, s pomočjo katerih te lahko identificirajo.

Poleg zgoraj obrazloženih namenov uporabe so lahko tvoji podatki uporabljeni tudi v skladu z Googlovo veljavno Izjavo o varstvu podatkov. Google lahko na primer objavi strnjene statistike o +1 aktivnostih svojih uporabnikov oziroma jih posreduje svojim partnerjem, na primer oglaševalcem ali podobnim spletnim stranem.

3. Mladoletniki

Ta spletna stran je v glavnem namenjena osebam, ki so dopolnile 18. leto starosti. Uporaba spletne strani je mladoletnikom dovoljena izključno s privoljenjem staršev oziroma skrbnikov. Če takšno dovoljenje ne obstaja, si pridržujemo pravico, da zbrišemo vse podatke mladoletnih oseb na naši spletni strani. Starši oziroma skrbniki so sami odgovorni za varovanje zasebnosti svojih otrok.

4. Informiranje, popravki, blokiranje in brisanje podatkov

4.1. Informiranje o shranjenih podatkih

Na tej spletni strani imaš pravico do brezplačnih informacij o tvojih osebnih podatkih, ki so bili shranjeni. V kolikor želiš prejeti te informacije, pošlji e-pošto na privacy@deutsch.info. Da bi ti lahko poslali informacije, potrebujemo sledeče podatke za identifikacijo: uporabniško ime, ime in priimek, eventualno rojstno ime, e-poštni naslov in datum rojstva.

4.2. Popravek podatkov

Kot uporabnik spletne strani imaš pravico zahtevati popravek nepravilnih podatkov, ki so o tebi shranjeni na strežniku. Najlažje to storiš tako, da vnose sam ustrezno spremeniš. Osebne podatke lahko obdeluješ na https://deutsch.info/sl/user/settings.

4.3. Blokiranje in brisanje podatkov

Da bi ti lahko izbrisali tvoje uporabniške podatke, potrebujemo sledeče podatke za identifikacijo: uporabniško ime, ime in priimek, eventualno rojstno ime, elektronski naslov in datum rojstva. Če želiš, da se tvoji podatki izbrišejo, pošlji e-pošto na privacy@deutsch.info. Če izbris podatkov zaradi zakonskih, pogodbenih, trgovinskih oziroma davčnih rokov ni mogoč, bo namesto izbrisa sledila blokada računa.

5. Spremembe

Ta Izjava o zasebnosti podatkov se lahko kadarkoli spremeni, vendar se pravice, ki jih s to izjavo zagotavljamo, ne bodo omejile brez tvoje izrecne privolitve. Vse spremembe Izjave o zasebnosti podatkov bodo objavljene na tej spletni strani. V primeru bistvenih sprememb bodo uporabniki o tem obveščeni (vključno z informiranjem preko e-pošte v posebno pomembnih primerih).

6. Veljavnost nemške verzije

Opozarjamo na to, da je veljavna nemška verzija Izjave o zasebnosti podatkov.

7. Kontakt

Zaupanje uporabnikov nam je pomembno. Zato smo ti v zvezi z vprašanji o varstvu tvojih podatkov zmeraj na voljo. Če imaš vprašanja, na katera v tej Izjavi o varstvu podatkov nisi našel odgovora, ali če želiš dodatne informacije, se prosim obrni na sledeči naslov: info@deutsch.info.

Nazadnje posodobljeno: 31. julij 2013

Na začetek