Aller au contenu

Slovenščina na spletni strani

de BorutZ, 13 janvier 2014

Messages : 37

Langue: Slovenščina

primoz_060 (Voir le profil) 8 mai 2014 19:08:41

Zdravo, Maja007!

Aha razumem, gre za glagolnik (Gerundium) v primeru "Ort des Feierns". Glagolniki so v nemščini vedno srednjega spola (das Feiern).

Hvala za razjasnitev!

lp, P.

primoz_060 (Voir le profil) 1 juillet 2014 14:18:55

Ena večja pomanjkljivost pri lekciji B1 - Postaje življenja - Kaj pravijo zvezde. Sploh ni razložen čas Futur I, čaprav se v tej lekciji pojavlja in so v nadaljevanju lekcije tudi vaje na razpolago. To bi bilo treba dopolniti!

primoz_060 (Voir le profil) 10 juillet 2014 07:03:32

V glavnem, vsepovsod je še polno napak... ampak takole preko foruma ni preveč praktično opozarjati nanje. Nekdo bi se moral "usesti" in skrbno pregledati.

Ljiljana3 (Voir le profil) 8 septembre 2014 07:34:31

Pozdravljeni on-line sošolci ridulo.gif
Pri učenju nemščine sem popolni začetnik. Ta portal sem našla danes. Zanima me, če je kdo od trenutnih tečajnikov tudi začetnik in kako je s tem programom zadovoljen?
Hvala za odgovore in mnenja ....

Shine (Voir le profil) 1 avril 2015 17:19:09

Tale portal je super. Iskal sem strani, kjer bi lahko na hitro obnovil že malo zastarelo znanje nemščine - in deutsch.info je kot ustvarjen za to. V slabem tednu sem šel skozi A1, še v enem predelam ostalo. Verjamem, da se bo stran še izpopolnjevala in napake počasi odpravljale, imam pa en predlog.

Kot najbrž vse me zelo močijo spoli samostalnikov in der-die-das členi, od česar je potem odvisno vse. Bi bilo možno narediti kakšen slovar besed (s členi seveda), ampak ne samo abecedni, temveč tudi tak malo urejen po sklopih oz. tako, da bi se dalo kaj mnemonično lažje zapomniti. Saj nekaj je že med lekcijami, ampak za hitro obnovo konec tedna bi pa rad šel samo skozi povedke, samostalnike, modalnike ...

Momo (Voir le profil) 27 octobre 2015 07:45:27

Pozdravljen Shine,
ideja je vsekakor zanimiva. Ker ravno pripravljamo dopolnitve za spletno stran (nove lekcije in dodatne vaje) bomo vsekakor razmislili tudi o tvojem predlogu.

Lep pozdrav,
Maja

Shortyka (Voir le profil) 3 novembre 2016 16:14:47

Pozdravljeni,
imam problem z eno izmed vaj, in sicer B1: Sanjski moški, tisti vaji, kjer je slika moškega in ženske ter je potrebno izbrati pravilne stavke za opis. Zanima me, če je to vajo že kdo rešil, saj sem sama poskusila veliko različnih kombinacij in se nikakor ne izide, kar me prav muči. Če je kdo pripravljen deliti svoje rešitve bi bila zelo hvaležna.
Lep pozdrav.

Retour au début