Στο περιεχόμενο

MOJA PRIČA

από freddielei, 27 Ιουλίου 2015

Δημοσίευση: 1

Γλώσσα: Hrvatski

freddielei (Επισκόπηση προφίλ) 27 Ιουλίου 2015 - 9:23:40 π.μ.

Jučer sam čitala,rekla bih, ispovjest čovjeka koji je odlučio pomoći paru da izađe iz ove bijede u hrvatskoj. Njegova iskrenost i dobrota navela ga je da dvoje nezaposlenih bez imalo znanja ijednog stranog jezika zaposli s mjesečnom netto plačom od 3000 eura zajedno i nađe smještaj,no...nakon 25 dana oni i njihova pohlepa za novcem i lagodnim životom nezahvalno su napali čovjeka da im to nije dovoljno....strašno....Naime,ja se trudim već mjesecima išta izvuč,bez ičije pomoći,ali...jednostavno neide. Nije mi jasno kako takvi imaju sreću,a ja ne...a samo želim poslić za sebe i svojeg dečka,daleko odavde,od ove monotonije,bijede i okoline pune gnjeva....zašto ja nemam te sreće da me netko pogura?Samo mali tračak kako bi mogla živjet,a ne preživljavat....
Dakle ovako....moje radno iskustvo se svodi na više manje cijeloživotno nadničarenje po njivama,od berbe kojekakvih vrsta povrća i voća do berbe,tako da vrlo dobro znam što je raditi naporno,pogotovo kad je vani 37stupnjeva,pa radiš 10-12 sati za jadnih 100kuna....nadalje,radila sam kao prodavać u trgovini mješovitom robom iz čega se može izvuči da sam komunikativna i dobro mi leži rad s ljudima...godinu i pol sam radila u firmi za preradu voća i povrća, timski usklađen posao....sve te firme,trgovine su gotovo pa propale,izbačeni smo na ulicu...a imam i nekoliko odrađenih sezona na Pelješcu,gdje sam čistila apartmane.
Nakon puno padova i uspona kroz život,napokon sam našla nekoga tko me istinski voli,i naravno ja njega. On je hrvatski vojnik već devet godina s odrađenom misijom od 200 dana u Afganistanu,a posao vojnika kod nas koliko god vi mislili da je dobar i dobro plačen,nije baš tako kako se čini. Spavanje po vlažnim spavaonama,nehigijenski uvjeti,stalno pračenje terena i sličnog u trajanju do 6mj kroz godinu,ne napredovanje radi korupcije i,da nebudem toliko iskrena čega još,navele su i njega na razmišljanje da se skine iz vojske i potraži bolji život negdje dalje,gdje će skupa samnom radit,imati miran,skroman život ispunjen smijehom, jer oboje težimo ljudskim osobinama,a ne materijalnom. Prije vojske radio je isto po njivama za siću,postavljao klime,brusio na brodogradilištu.... Što se tiče jezika...njemački jezik učila sam u osnovnoj i srednjoj školi,ne mogu se pohvaliti time da ga znam,ali znam sa sigurnošću da bi ga usavršila vrlo brzo,dok engleski govorim vrlo dobro,a njegov engleski je savršen,ali njemački ne,no također orn je kao i ja da ga svladamo.
Što je cilj ove moje priče,pisma....? Ukoliko ga itko uopće i pročita,a ima nekakva saznanja ili volje za pomoći,bila bi zahvalna do kraja života. Dovoljna je samo iskra da izazove velik prasak kroz naše živote.
Kad bi dobila nekakvu priliku da radim nekakav posao,pristojno plačen ...od čišćenja,pomoći u kuhinji,u nekoj proizvodnji,ne znam ni sama....samo želim organiziran život s nekim kog volim i tko voli mene...to i ništa više...
Hvala svima koji su pročitali ovo i nadam se,ma ne...vjerujem još uvijek u dobro ono što posjeduju ljudi.
Leila

Πίσω στην αρχή