إلى المحتويات

Posao za medicinsku sestru u Njemackoj

من Razaaa, 19 سبتمبر، 2015

المشاركات: 4

لغة: Hrvatski

Razaaa (عرض الملف الشخصي) 19 سبتمبر، 2015 9:11:25 م

Cao okulumo.gif Molim sve koji imaju iskustva da mi malo pomognu.Uskoro zavrsavam vanredno skolovanje za medicinsku sestru i zanima me sta mi sve treba da se zaposlim u Njemackoj?Imam muza i sina.Imam BiH drzavljanstvo muz HR i sin.Dali su vladanje i ocjene iz srednje skole jako vazni za prijavu za posao?U kojem bi gradu bilo lakse naci posao i odma stan iznajmit da se ne ceka 3 mjeseca jer ako dobijem posao muz i sin odma idu sa mnom.Nezelimo da se rastavljamo na 3 mjeseca.Sin je jos mali.Takode zanima me kako sve ide sa osiguranjem,zdravstvom,vrticima?Kako se krecu cijene i plate ...?Hvala

MarioLU (عرض الملف الشخصي) 20 سبتمبر، 2015 3:45:04 م

Sa bosanskim drzavljanstvom bi trebala prvo zatraziti Aufenthaltstitel koji se podnosi u uredu za strance.Najjace i najrazvijenije pokrajine su Bayern i. BW,tako da su tamo i place najbolje.Skolski sistem je dosta jaci nego u sjevernoj Njemackoj.Ocjene su bitne za medicinsku struku. Muz i dijete se samo prijave na adresu gdje zivite ili kod nekog poznanika ukoliko niste nasli stan. U nekim gradovima su vrtici besplatni,u nekim ne tako da neznam reci nista konkretno. Osiguranje i zdravstveno sreduje poslodavac,nekad mozda i stan. U Münchenu je najteze za stanove,za sobicu od 20-30 kvadrata cijene su do 800 € kalt,zavisi od lokacije.

Alenkooo (عرض الملف الشخصي) 7 أكتوبر، 2015 11:25:34 ص

Pitanje za Razu.

Ako nije tajna...gdje ste upisali medicinsku skolu posto i ja planiram ali se bojim tih tzv. "divljih" vanrednih predavanja. Trenutno pohadjam kurs Njemackog jezika i ne bi volio da ulozim novac u obrazovanje koje nece biti priznato.

Hvala

njemackizora (عرض الملف الشخصي) 24 ديسمبر، 2015 7:40:01 ص

Molim Vas gdje ste upisali medicinsku skolu posto i ja planiram da je vanredno zavrsim. Trenutno pohadjam kurs Njemackog jezika.

Hvala

عودة للبداية